Waarom een „Blue Wave“ Biden Win het beste scenario voor Bitcoin zou kunnen zijn

In een nieuwe nota aan investeerders, projecteert Goldman Sachs ,,lage kansen“ dat de dollar het jaar op een hoge nota zal sluiten, hoofdzakelijk wegens een potentià „le ,,blauwe golf“ wint waar Biden de stemming veegt.

Deze slechte omstandigheden voor de greenback is echter een best-case scenario voor Bitcoin, dat enorm zou kunnen profiteren als de Democraten aantreden.
Hoe een Democratische Overwinning & Joe Biden winnen zou Bitcoin positief kunnen beïnvloeden

2020 is ontegenzeggelijk het meest uitdagende jaar van de moderne tijd. Het aftoppen van wat een jaar van angst, onzekerheid, gelddruk, protest en meer is geweest, is de meest centrale verkiezing van de Verenigde Staten in jaren.

Biden leidt momenteel Trump in de peilingen, en de markten zouden snel kunnen beginnen te prijzen in de steeds grotere kansen op een Democratische overwinning in het Witte Huis. Een beleidsverandering als gevolg van de overname van Dems voorspelt misschien niet veel goeds voor de aandelen, maar het zou om verschillende belangrijke redenen ten goede kunnen komen aan Bitcoin.

In het verleden heeft de onzekerheid die leidde tot het campagneseizoen en de verkiezingen ervoor gezorgd dat de prijs van Bitcoin niet opnieuw op het hoogste niveau kon worden getest.

Het was pas in de maand dat de huidige president Donal Trump aantrad, die Bitcoin een jaar later met een piek van $1.000 naar een piek van $20.000 stuurde.

Maar een Biden kan nog gunstiger zijn voor de toekomst van Bitcoin dan de boost die de crypto-activa kregen toen het stof zich voor het laatst vestigde op de Amerikaanse verkiezingen. Ten eerste is het democratisch beleid meer bevorderlijk voor technologische innovatie, terwijl de Trump-administratie onlangs een hard standpunt heeft ingenomen tegen cryptokringen.

De meest kritische reden heeft echter veel meer te maken met groen, en dan bedoelen we niet hun milieubeleid.
Goldman Sachs: „Low Odds“ The Dollar Rebounds In 2020, Risk Of Return To 2018 Low

In een recente nota aan klanten, vertelt Goldman Sachs een jammerlijk verhaal van een verzwakkende dollar die „lage kansen“ heeft op een positief resultaat tegen het einde van het jaar. Co-Head of Global FX, Rates and EM Strategy Zach Pandl adviseerde het innemen van shortposities ten opzichte van de dollar over twee verschillende manden met concurrerende valuta.

Verwacht wordt dat de dollar nog verder zal dalen als Biden slaagt, wat nu op basis van de meest recente opiniepeilingen wordt voorspeld op een kans van 60%. „Naar onze mening zou een ‚blauwe golf‘ Amerikaanse verkiezingen en gunstig nieuws over de tijdlijn van het vaccin de handelsgewogen Dollar- en DXY-index kunnen terugbrengen naar hun dieptepunt in 2018,“ concludeerde Pandl.

Het lage Pandl-punt van 2018 was ook net na de piek van Bitcoin in 2017, en tijdens het piekseizoen van de altcoin, toen speculatie de prijzen van andere topcryptoactiva zoals Ethereum en XRP naar recordhoogten stuurde.

Als Biden wint, en zoals Pandl suggereert, ligt een vaccin op schema, zal de veilige haven van de dollar niet zo aantrekkelijk zijn, en het zou kunnen leiden tot een enorme groei van de Bitcoin en cryptocurrencies als gevolg van de zwakte van de dollar.