Kiinan viranomaiset takavarikoivat 3 miljardin dollarin arvoisen Bitcoinin PlusToken Ponzi -huijauksesta

Kiinalainen tuomioistuin on julkaissut erittelyn kaikista PlusToken-huijauksesta takavarikoiduista salausvaroista, mukaan lukien noin 3,3 miljardin dollarin arvoinen Bitcoin (BTC).

Jotkut kommentaattorit sanovat, että uutisissa ajoitetaan FUD-yritystä, jonka tarkoituksena on aiheuttaa paniikkia markkinoilla.

Kiinan poliisi takavarikoi PlusTokenilta yli 194 kt BTC: n

Scribd-lehdessä julkaistun tuomioistuimen päätöksen mukaan Kiinan poliisi takavarikoi yhdeksän suurta digitaalista omaisuutta osana PlusToken Ponzi -järjestelmän vastatoimia.

Takavarikoitu varastosaldo sisältää 194,775 BTC: n, jonka arvo on 3,3 miljardia dollaria, lisäksi 833 083 ETH, 487 miljoonaa XRP ja 79 581 BCH sekä 27,6 miljoonaa EOS, 6 miljardia DOGE, 74 167 DASH ja 213724 USDT.

Kiinan poliisi keräsi yli 4,2 miljardin dollarin arvosta kryptovaluuttoja nykyisten markkinahintojen perusteella. Pelkästään Bitcoin-lauma edustaa yli 1% nykyisestä BTC-kiertotarjonnasta.

Ehkä vähän koomista helpotusta uutisiin on se, että Kiinalla on nyt 6 miljardia Dogecoinin kaltaista „meme-salausta“. Takavarikoidun DOGE: n määrä on melkein 5% tunnuksen kiertävästä tarjonnasta lehdistöaikana.

Takavarikoitujen PlusToken-varojen paljastus tapahtui sen jälkeen, kun Yancheng Intermediate People’s Court hylkäsi huijauksen tuomittujen pääedustajien tekemät valitukset.

Kuten BeInCrypto on aiemmin ilmoittanut, Kiinan poliisi pidätti 109 Ponzi-järjestelmään liittyvää henkilöä jo kesäkuussa. Uutiset pidätyksistä merkitsivät Kiinan viranomaisten ensimmäistä suurta lainvalvontatoimia salakirjoittajan Ponzi-huijaukseen osallistuneita vastaan.

Kiina purkaa takavarikoidut PlusToken-salaukset

Karkea käännös tuomioistuimen asiakirjasta paljasti, että Bitcoinia ja muita takavarikoituja varoja on tarkoitus purkaa „voimassa olevien lakien mukaisesti“. Tuomioistuimen lausunnosta kävi myös ilmi, että näiden varojen myynnistä kerätyt varat lähetetään valtionkassalle.

Vuonna 2019 jotkut yhteisöt myivät useita salausmerkkejä PlusToken Ponzi -järjestelmään. Todellakin, raportit laajasta salaustilasta, joka liittyy huijaukseen, joka osui markkinoihin, laukaisi muutaman hinnanlaskun vuonna 2019.

PlusToken-huijaus huijasi yli 2 miljoonaa uhria noin 5,7 miljardin dollarin arvosta. Yhdessä OneCoinin ja BitClubin kanssa se on edelleen yksi alan historian suurimmista kryptovaluuttahuijauksista.